Welkom bij
Meer Weten

Over ons

Het domein

In 2007 hebben wij Château de Peyrolles aangekocht. We hebben ons vakantiehuis in Apt ingeruild voor dit prachtig kasteeltje om er te kunnen starten met de verhuur van gîtes. De renovatie heeft enkele jaren geduurd maar we denken met plezier terug aan deze werkvakanties in het gezelschap van onze kinderen, Lorenz en Manoe en onze hond, Dingo.

Er zijn 5 gîtes (appartementen) van 2 tot 8 personen, alle uiteraard voorzien van een keuken. We brengen ’s ochtends gratis brood en in het hoogseizoen organiseren we wekelijks een table d’hôtes voor al onze gasten. We heten jullie van harte welkom, Tom en Katherine van Herwaarden.

Château de Peyrolles ligt op een privédomein van 6 ha, midden in de natuur en toch op korte afstand van Apt (1km),een levendig Provençaals stadje dat dateert uit de Romeinse tijd met een reputatie van beste markt in de Provence. Het kasteel werd in zijn oorspronkelijke staat gerestaureerd en is een combinatie van authentieke Provençaalse traditie en hedendaags comfort.

Het domein geniet van een panoramisch uitzicht over de vallei van de Durance. De tuin rond het kasteel is ± 1,5 ha groot. Er zijn 2 gemeenschappelijke zwembaden, een trampoline, een badmintonveld, en schommel maar ook vele rustige zithoekjes. De gîtes liggen verspreid op het domein en hebben elk een privé terras of tuin. Een 15-eeuwse wachttoren, een oude Romeinse fontein en een lavoir behoren ook tot het domein. Achter het kasteel bevindt zich een prachtig ± 4 ha groot bos met eeuwenoude bomen.

De oorsprong van Château de Peyrolles gaat terug tot de Romeinse tijd. Er werden toen in de omgeving van Apt 12 gelijkaardige villa’s opgetrokken. Het huidige kasteel dateert van het einde van de 16de eeuw en is gebouwd op de overblijfselen van één van die villa’s, “Villa Peyrolis”. Door de eeuwen heen hebben verscheidene adellijke families dit kasteel bewoond (Saint Pons, Sollier, Astruc, de Simony, Carcasonne).

Bekijk plattegrond

Drone Beelden

Gîtes

Klik op een gîte voor meer informatie

Recreatie

Rousillon

Table D'hotes

Apt Markt

Natuur

Dorpjes

Kayak

Dingen die te doen zijn in de buurt

Apt ligt in het hart van de Luberon, omgeven door beroemde Provençaalse dorpjes en steden zoals Gordes, Lourmarin, Ménerbes, Bonnieux, Roussillon, Saignon, Avignon, Aix-en-Provence,… De centrale ligging van Apt heeft het grote voordeel dat je ’s morgens een uitstap kan maken en ‘s middags heerlijk kan relaxen aan het zwembad. Apt en omgeving bieden vele recreatiemogelijkheden: kayak (Fontaine de Vaucluse, 10km), klimmen (Buoux, 5 km), paardrijden (Apt, 5 km), fietsen op de Mont Ventoux (fietsenverhuur in Apt), wandeltochten en bezoek aan wijnkastelen. Verder is er ook nog de Provençaalse markt (Apt, elke zaterdagochtend) en de antiekmarkt van L'Isle-sur-la-Sorgue. En natuurlijk de vele restaurantjes die wij kunnen aanbevelen.

Gastenboek

Wat onze gasten & de pers over ons te vertellen hebben...

Contacteer Ons

Stuur ons een bericht

of